Första skoldagarna

Det har varit riktigt bra hittils i skolan, har lärt känna en massa nya människor och idag nu kan jag även namnet på alla i min klass. På lektionerna har vi mest blivit inpräntade med en massa information om allt möjligt, nu känns det nästan överväldigande men tror nog att allt klarnar bara man kommer in i det.

Igår kväll hade vi med klassen och tutorerna picknick, vi satt och åt, pratade och lekte lite olika lekar. Sen for vi och köade till Leipis var vi fortsatte att leka och umgås och ha det kul. Efter att vi köat kanske 2 1/2h så slapp vi in och det var verkligen så roligt! Vi dansade sjöng karaoke och dansade ännu mera. Hoppas det kommer vara många sådana kvällar.
Idag hade jag bara en lektion i skolan, vilket var passligt med tanke på gårdagen. Vårt paket från IKEA har också äntligen kommit, så idag har vi byggt klart sänggaveln. Vilket betyder att allt börjar vara på sin plats nu i lägenheten.
Nu skall vi avdluta kvällen här i soffan med att titta på någon gammal svensk film.

Villavslutning

Har varit med Oscar nästan hela veckan. Men var och tränade med Erica på onsdag och sen var vi på stan och tittade på kläder med Oscar. Har inte gjort så mycket speciellt in i veckan förutom att gå i skola. 

  Första helgen på länge som jag varit ledig och varit hemma. På fredagskvällen var vi hos Oscars och hans mormor och morfar var dit på middag. Efter det tog vi det lugnt och tittade på skam.
  På lördag eftermiddag åkte vi iväg till vår sommarstuga. Vi åt rökad lax och annat gott. Vi badade bastu och var i badtunnan. Senare tittade vi på då dom andra sköt raketer. 
   Hela söndagen var som ett utdraget hejdå. Oscar packade ihop de sista kläderna och sakerna han skulle ha med sig till Åbo. Till ungefär klockan fem förde jag honom till tågstationen. Då jag kom hem tittade jag, mamma och min syster igenom babykläder, eftersom min syster är gravid. Sen skrev jag en uppsats på finska och en på engelska.

Då vi va på spotlight och ville ha gratis sallad
Mormor gjorde fattiga riddare igår, har inte tagit typ nå bilder på de senaste veckorna

En annorlunda​ venetziansk

Hade egentligen planerat fara till villan på lördagen och fira venetziansk där med min familj. Men det blåste så hårt att dom inte slapp och hämta oss, så vi for till Vasa istället. Vi bara ställde lite i lägenheten, myste och såg raketer som smällde över havet. Det blev en annorlunda men riktigt bra villa-avslutning. 

På söndagen var vi och storhandlade, så nu har vi fått fyllt köksskåpen lite. Vi for också till lite andra butiker, för det är ännu en del som är oklart i lägenheten. Vi hann också ut och cykla litr här i Vasa. På kvällen färgade jag mitt hår, för solen hade verkligen satt sina spår i håret. Så nu är det brunt igen.
Idag började Rasmus skolan tidigare än mig, men jag steg upp med honom och åt frukost och tittade på lite serier. Sen for jag och hämta ut ett paket och nu skall jag äta en lätt lunch innan jag far till skolan.

RSS 2.0