En bra måndag

Man brukar ju skämta om att måndagar alltid är jobbiga, då det är den första dagen av jobb efter helgen. Men min måndag igår kändes inte alls jobbig. Jag hade bara en lektion på hela dagen och när jag hade den hade vi i skolan istället en teater föreställning om Luther vi fick se, så jag hade ingen vanlig lektion. Och den lektionen började först 12.30. Efter pjäsen om Luther for jag på gym, jag tränade ben. Och sen efter det for jag till Ellas utan att säga åt henne att jag kommer dit. Hon var hemma från skolan för att hon var lite sjuk, så då tänkte jag att det kan vara en trevlig överraskning om en vän kommer utan förvarning.

Sen avslutade jag dagen med att fara i bastu.

När jag ändå började så sent passade jag på att göra en riktigt god lunch åt mig, det blev en grönsaks&skink-pasta

Chokladkaka

Igår kväll var ville Rasmus jätte gärna baka något chokladigt. Så vi bakade en chokladkaka me chokladglasyr. Det är en kaka jag som länge haft som min favorit och det är den nog ännu. Den är lätt att göra och den tar heller inte allt för länge att göra.

Förra veckan hade de som specialtema i min lillasysters klass återvinning. Och under en av de dagarna lärde de sig att man inte skall slänga mat som lämnar och fick lite recept på vad man kan göra med maten istället. Bland annat fick hon ett recept på risplättar, vilket vi testade att göra. Men jag tyckte nog inte att de blev så goda.

Sjuk

På Fredag hade vi praktik så jag och en annan från skolan var på samma ålderdoms hem. Den här första fredagen fick vi vara som de lilla exktra till de som bodde där. Vi läste tidningen åt några och efter maten gick vi gå ut med två kvinnor. På kvällen kom Linn hit och vi hade roligt och pratade om en massa saker. 
  Igår steg jag upp lite före sju och hoppade i duschen, för skulle med och titta på min brors ishockey match i Jääli. Matchen gick sådär... På vägen hem fick jag sminka en av killarna, ganska svårt att sminka någon i en buss som rör sig. När jag kom hem hade jag ont i halsen och det har suttit i hela natten och har det ännu har också haft stegring, så tror de inte blir nå skola för mig imårgon. 
 
Sminkade mig själv också i bussen. 
  
Har spenderat största delen av dagen i sängen. 
RSS 2.0