Bra start på veckan

Inget speciellt har egentligen hänt de senaste dagarna, men det har varit riktigt bra "normala" dagar. I måndags i skolan hade vi praktiska lektioner och de lektionerna är alltid roliga. På eftermiddagen for vi på gym och sen och handla. Handla är något jag gillar att göra, så roligt att få fundera vad man vill äta och lite planera veckan. På kvällen sen tittade vi på serie och bara myste, det var även så roligt att få umgås med Lillen som vanligt.

Tisdagen var en riktigt produktiv dag för mig, fick gjort färdigt flera inlämningsuppgifter och grupparbeten. Dessa gjorde jag klart i skolan på förmiddagen, på eftermiddagen hade vi bara en lektion så det blev en skön skoldag. När jag kom hem plockase jag undan lite där hemma, även fast vi bara är två styckna lyckas det ibland börja se ut som ett bombnedslag hos oss. Sen for vi på gym, och tränade tillsammans. Även fast vi oftast far till gymmet ilag tränar vi inte alltid tillsammans eftersom vi ofta tränar olika muskelgrupper. Även fast vi skulle köra samma muskler kan det vara att vi vill göra olika övningar. Men några gånger i veckan tränar vi nog tillsammans. Vi tränade rygg igår, min favorit muskelgrupp att träna. Älskar att marklyfta och de flesta ryggövningar tycker jag om. När vi kom hem gjorde vi tacos och resten av kvällen tittade vi på serie.
Idag var det en mysig morgon, vi båda började först 10. Jag steg upp före Rasmus, gjorde frukost åt oss och satte på en serie. Så vi hann sitta i lugn och ro äta frukost tillsammans. Har bara hft teoretiska lektioner idag, och jag börjar bli helt slut i huvudet. Men behöver bara orka 1h till så får jag fara hem. Skall träffas med några klasskompisar ikväll, därför skall jag fara på gym nu direkt efter skolan.

Blodgivning

Jag och några kompisar började fundera på blodgivning redan förra veckan och beslöt oss att titta upp när det ordnas. Så det var igår på måndag. 
  Först var vi i skolan som vanligt. Jag och Emilia slutade en timme före Rebecka och Wilma så vi gick och tittade i affärer. Köpte 3 stycken nya trosor. 
  Efter "shoppandet" åkte vi till församlings centret i stan och började fylla i papper och sen testade de Hb på oss för att se om vi fick ge blod. Alla förutom Rebecka fick ge blod. 
   Sen då jag satt i stolen och hon hade börjat ta lite blod blev jag lite yr och kallsvettig. Sen fick jag sätta mig så jag hade fötterna i högläge så blev det bättre. 
  Vi skulle också sitta kvar en stund och äta något smått och ta det lugnt innan vi åkte hem. Då vi satt där tänkte jag svimma så fick lägga mig ner och sätta upp fötterna. Det känns bra att vara livräddare. 
Tog ingen bild då vi höll på, men här är Emilias bild.

Det ända jag har märkt av efteråt är att man blir lätt andfådd, dock har jag inte gjort så mycket ännu idag.

Vuokatti

Har haft en jätte bra helg vid vuokatti med familjen (+min faster och våra flick/pojkvänner). Sammanlagt var vi 11pers. Vi bodde på Katin Kulta och det är nog ett av de bästa badhotellen jag bott på. Vi har simmat många timmar alla 3dagar, haft tävling om vem som snabbast åkte rutschkana, badat bastu, badat tunna och haft polis och tjuv med allihopa. På lördagen for jag Rasmus och Mats och rännde i några timmar, det var dimmigt och snöade så vädret var inte optimalt men det var ändå roligt. Fast 3timmars kortet var nog alldeles tillräckligt. 

Det var så roligt att komma tillbakas till Vasa på söndag kväll, för då fick jag hämta upp Lill Babs. Hon hade varit hos Freja hela helgen, och även om jag fått bilder och videor på henne saknade jag nog min lilla taggboll.
Under helgen har det bara blivit restaurangmat och snabbmat av alla de slag, så nu kommer det bli riktigt gott att få äta vanlig mat igen.

RSS 2.0